Underviser du i biologi? Vil du formidle til dine elever på en måde, så kvælstoffets kredsløb, økosystemer, fødekæder og fødenet hænger ved? Så er det helt sikkert en god idé for dig at blande teori og praksis, så dine elever også får hands on-viden, der lagres og bliver hængende hos dem i mange år frem. Det gør ellers abstrakte og store systemer nemmere at forstå og forholde sig til, når eleverne kommer ud i feltet og får set, mærket og prøvet deres teori af. Men mangler du inspiration til forløbenes feltarbejde? Så har vi et godt forslag.
Er du allerede i gang med, eller skal du i gang med at undervise dine biologiklasser i emner som:
- Kvælstoffets kredsløb
- Vandets kredsløb
- Økosystemer
- Fødekæder og fødenet
- Fauna og flora
- Forurenede vandmasser (vandløb, åer, søer, fjorde, have)
- Faunaforurening
Så er der en fantastisk måde at få eleverne til at huske og forstå teorien: nemlig at tage dem med ud i felten i helt gennemsigtig glaskajakker med VisionKayak, så de kan opleve det hele helt tæt på. VisionKayak har ture i helt gennemsigtige glaskajakker, der fungerer som enorme vandkikkerter, så eleverne kan komme helt tæt på Limfjordens flora og fauna. Det er en oplagt mulighed for at undesøge Limfjordens helbred, artsbestemme og bruge deres viden i praksis. Flere af emnerne kan måske endda slås sammen, så de får mest muligt ud af samme felttur. Det kan for eksempel være, at I kører et forløb om livet ved og i danske fjorde, og I har kigget på fauna og floraen. Dertil kan I nemt koble ting som kvælstoffets kredsløb og karakteristika for forurenede vandmasser, idet fauna og flora i den forurenede fjord er anderledes end i den rene fjord, så eleverne samtidig forstår, hvilken indvirkning kvælstof har på fjorden. I kan efter feltturen diskutere, hvordan kvælstoffet udledes til fjorden, hvilke indikationer eleverne fandt på forureningsgraden, og hvordan man eventuelt ville kunne ændre på fjordens heldbred, ligesom I kan tale om faunaforeningens betydning for de oprindelige, danske arter.
Kort sagt: på feltturen i glaskajak med VisionKayak på Limfjorden kan eleverne med udgangspunkt i deres teori fra klasselokalet med andre ord omsætte teori til praksis og til varig viden. Det er en fantastisk måde at komme ud at få direkte indblik i Limfjorden, der er interessant og brugbar i forhold til mange emner lige fra kvælstofkredsløbet til fødenet, flora og fauna i de danske fjorde til karakteristika for forurenede vandmasser og faunaforurening, idet der er masser af amerikanske ribbegopler og stillehavsøsters, der er ved at udkonkurrere de oprindelige Limfjordsøsters.
Læs mere og book et privat event for din klasse i glaskajak her: www.visionkayak.com